woensdag 9 september 2009

HET “FAN CHECK” VIRUS OP FACEBOOK : WAT TE DOEN ?












Verschillende gespecialiseerde blogs en websites inzake virussen en Facebook meldden de laatste dagen dat de applicatie Fan Check op Facebook virussen bevat en/of een aanval zou uitvoeren op de profielen en vrienden van die profielen.
Andere blogs en websites spreken dat weer tegen. In elk geval is er iets aan de hand met de applicatie. Daarom is het best de applicatie te verwijderen uit je Facebookaccount.



Hoe doe je dat :

1. Staat er een foto bij je vrienden, waarop je getagd bent, dan kan je die tag verwijderen door naast je naam onderaan de foto op het volgende te klikken “(mijn) tag verwijderen”.


2. Heb je zelf de applicatie gebruikt is het aan te raden de betreffende foto’s op je profiel te verwijderen.


3. Vergeet ook niet naar je instellingen te gaan en bij toepassingen “Fan Check” te verwijderen.
Aangezien er momenteel evenveel meldingen zijn dat de applicatie gevaarlijk is als meldingen dat de applicatie op zich niet gevaarlijk is, raden wij aan het zekere voor het onzekere te nemen en de bovenstaande stappen te ondernemen.



WAT JE ZEKER NIET MAG DOEN IS HET VOLGENDE :ZOEKEN OP GOOGLE NAAR SOFTWARE, DIE DE APPLICATIE KAN VERWIJDEREN. ALLE SOFTWARE VAN ALLE SITES, DIE DEZE SOFTWARE AANBIEDEN, BEVATTEN MALWARE (VIRUSSEN).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten