maandag 28 september 2009

Facebook kampt met serieuze problemen

Sociaal netwerksite Facebook kampt de laatste tijd met enkele technische problemen. Zo is de site tegenwoordig niet bepaald stabiel en ondertussen heeft een hacker enkele openingen in de beveiliging van de site gevonden.


De stabiliteitsproblemen zorgen ervoor dat sommige leden van de site niet meer in kunnen loggen of dat ontvangen berichten plots verdwijnen. De site heeft nog niet bekendgemaakt wat de oorzaak hiervan is, maar erkent het probleem wel.

Ondertussen heeft de hacker Unu laten weten dat het meerdere zwaktes in de beveiliging van Facebook gevonden heeft. Het gaat specifiek om fouten in de applicaties van ontwikkelaar Newscloud. Deze foutjes zouden kwaadwillenden de mogelijkheid kunnen geven om kwaadaardige software op de computers van gebruikers te installeren. Toegang tot deze applicaties is inmiddels geblokkeerd tot de beveiliging ervan is opgeschroefd.

Unu is een zogenaamde 'grey hat hacker,' oftewel een hacker die fouten in sites opzoekt, maar ze niet exploiteert voor eigen doeleindes. Eerder vond hij al beveiligingslekken in sites van banken en van het Britse parlement.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten