woensdag 23 september 2009

Gratis antivirus Microsoft snel beschikbaar


Microsofts gratis antiviruspakket Microsoft Security Essentials (MSE) wordt een van de komende weken vrijgegeven. Dat laat het bedrijf weten in een e-mail aan bètatesters.

Het pakket is op dit ogenblik nog een bètavariant. Het is een afgeslankte versie van Onecare, een optimalisatiepakket voor Windows dat niet meer in de winkelrekken ligt. Voorheen was MSE bekend onder de codenaam Morro.

MSE biedt enkel bescherming tegen virussen, spyware, Trojaanse paarden en rootkits. De andere capaciteiten uit Onecare zijn overboord gegooid. Zo is er geen mogelijkheid om reservekopieën te maken, geen schijfdefragmentatie, wachtwoordbescherming, ouderlijk toezicht en geen firewall.

Voor wie onbeschermd bleef

MSE richt zich op het onderste deel van de markt, de mensen die niet betalen voor hun antivirus.

Tot dezelfde conclusie komt ook ZDNet, dat de prerelease heeft getest:

'Als je zonder bescherming de computer aan het internet hangt, of alleen gebruikmaakt van onbetaalde virusscanners, dan is Microsoft Security Essentials een plezierige extra keuze die bescherming biedt zonder daarbij het systeem te belasten. Zoek je serieuze beveiliging voor een pc, dan ben je beter af met een betaald product.'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten