maandag 6 september 2010

Lek laat spammer foto's posten op Facebookprofielen

 

spammers

Een spammer heeft een lek in het foto-uploadsysteem van Facebook misbruikt om ongewenste foto's te posten op prikborden van duizenden profielen.


Het probleem betrof een bug in de code die opgeladen foto's verwerkt. Omwille van die fout ging het systeem niet goed na of een foto geplaatst mocht worden op een bepaald profiel, zegt Facebook. De site kon het euvel snel verhelpen, maar niet vooraleer een hacker ongevraagd foto's op gebruikersprofielen kon plaatsen.

'Gratis iPhones'
Meestal ging het om spamberichten die gratis iPhones beloofden, meldt IDG News. Dergelijke berichten komen wel vaker voor op Facebook, en leiden gebruikers meestal naar websites waar ze marketingenquêtes moeten invullen, of zich moeten inschrijven op bepaalde abonnementsdiensten. Er zijn slachtoffers wier telefoons overspoeld werden met oproepen na het invullen van dergelijke vragenlijsten.

Excuses
Facebook verwijderde alle spamfoto's, en stuurde de getroffen gebruikers uitleg en excuses. Het bedrijf benadrukt dat geen profielen werden gehackt. Hackers zijn dol op Facebook omdat gebruikers sneller klikken op Facebookberichten en prikbordposts dan op links in e-mailspam.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten