donderdag 19 augustus 2010

Facebook start locatiedienst

 

mobiel

Facebook heeft zijn langverwachte locatiedienst voorgesteld. Gebruikers kunnen zo eenvoudig mobiel hun locatie delen.

De locatiedienst wordt Facebook Places gedoopt en is voorlopig alleen beschikbaar in de VS. De bedoeling is dat je aan je Facebookvrienden kan aangeven waar je bent. Ook als je bijvoorbeeld naar een concert gaat, kan je via de site kijken wie van je vrienden in de buurt is.

Standaard zijn de locaties die je opgeeft in Facebook Places enkel zichtbaar voor je vrienden. Wel kunnen zij jou, net zoals in een statusupdate, taggen in hun locatieboodschappen.

Samen met andere diensten
Over de komst van Facebook Places wordt al lang gespeculeerd. Foursquare en Gowalla bieden al langer een soortgelijke dienst aan. Maar met zijn 500 miljoen leden komen er dankzij Facebook flink wat potentiële nieuwe gebruikers bij.

Facebook zegt zelf dat het van plan is om de locatiefuncties te integreren met zijn API’s. Dat betekent dat Places kan samenwerken met andere diensten. Zo zegt de site ook samen te werken met bovenstaande diensten en andere locatieafhankelijke diensten zoals Yelp en Booyah.

Mobiel is de dienst alleen beschikbaar in de Facebook-applicatie voor de iPhone en via Touch.facebook.com (als je browser HTML 5 en geolocatie ondersteunt). Maar aangezien de site ook een applicatie heeft voor Android en BlackBerry zal het vermoedelijk geen jaren duren voor ook zij over de dienst beschikken.

Meer informatie op ZDNet.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten