donderdag 23 september 2010

Oprichter van Facebook rijker dan Steve Jobs van Apple

 

zuckerberg

Mark Zuckerberg, de stichter van de sociale netwerksite Facebook, is vandaag rijker dan de baas van de Amerikaanse computergigant Apple, Steve Jobs. Dat blijkt uit de lijst van het Amerikaanse zakenblad Forbes die de 400 rijkste mensen van de Verenigde Staten rangschikt.


Bill Gates op kop
Microsoft-oprichter Bill Gates bezet nog steeds de eerste plek in de ranglijst van de rijkste mensen van de VS. Hij beschikt over een fortuin dat geschat wordt op 54 miljard dollar. Op ruime afstand volgt superbelegger Warren Buffett, met 45 miljard dollar. Derde is Larry Ellison, de stichter en CEO van Oracle, met 27 miljard dollar.


26 jaar
Op de 35ste plaats staat Facebook-oprichter Mark Zuckerberg. Met een geraamd fortuin van 6,9 miljard dollar overtreft de 26-jarige zakenman Apple-baas Steve Jobs met zeven plaatsen en 800 miljoen dollar.


Volgens Forbes zijn de rijkste Amerikanen vorig jaar nog rijker geworden. De top-10 is dit jaar goed voor een gezamenlijk fortuin van 270,8 miljard dollar. Een jaar geleden, midden de zwaarste recessie sinds de Tweede Wereldoorlog, was dat 'maar' 245,9 miljard dollar

Geen opmerkingen:

Een reactie posten