woensdag 24 november 2010

Facebookconsequenties : Bart Debie uit Vlaams Belang gezet na Facebookrel

 

FACEBOOK heeft wel degelijk een invloed op het echte leven. Vaak wordt door veel profielen beweerd dat Facebook louter virtueel is, maar steeds meer krijgen reacties en statussen zelf een greep op het echte leven.

Het Vlaams Belang heeft vandaag Bart Debie als personeelslid ontslaan en hem uit de partij gezet. Dat gebeurde na een onderzoek van zijn uitlatingen op de sociale netwerksite Facebook. "Van meet af aan werd echter duidelijk gesteld dat onder geen beding kan worden gespot met het menselijk lijden van wie dan ook. Dit is onze partij onwaardig en moreel absoluut onaanvaardbaar", stelt voorzitter Bruno Valkeniers.
Debie had volgens de nieuwssite Apache na het nieuws van de slechte gezondheidstoestand van gewezen partijlid Marie-Rose Morel de reactie "Leg de champagne maar al koud" op Facebook geplaatst.

Daarop kondigde oud-voorzitter Frank Vanhecke aan dat hij de partij zou verlaten als Debie niet uit het Vlaams Belang gezet zou worden. Debie verdedigde zich nog dat zijn opmerking op Facebook alles te maken had met de vergunning voor een schoonheidssalon die zou zijn binnengekomen.

Dubbelzinnigheid niet tolereren
De versie van Debie werd uiteindelijk niet door de partijvoorzitter geloofd. "Omdat het Vlaams Belang op geen enkel moment enige dubbelzinnigheid wil en kan tolereren en wegens het ontbreken van elk draagvlak in de partij, heeft het Vlaams Belang dan ook beslist om de samenwerking met Bart Debie met onmiddellijke ingang stop te zetten".
 
De vroegere politiecommissaris gold als veiligheidsspecialist van het Vlaams Belang en was jarenlang als nauwe medewerker van kopstuk Filip Dewinter persverantwoordelijke van de fractie in het Vlaams Parlement. In 2008 werd hij in beroep tot één jaar cel veroordeeld wegens slagen aan enkele Turkse arrestanten en schuldig bevonden aan racisme.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten