woensdag 28 juli 2010

Facebook test knop account verwijderen

 

delete-facebook.jpg.h170.jpg.280

 

Facebook test de optie 'delete account'. Of het deze knop daadwerkelijk gaat invoeren is nog onduidelijk. Voorlopig is alleen deactiveren mogelijk.

Dit meldt Slashdot en wordt bevestigd door The Next Web. Een account verwijderen betekent dat het profiel en alle informatie die eraan gekoppeld is permanent de prullenbak in gaat. De test geldt alleen voor een beperkt aantal mensen.

'We testen continu nieuwe ideeën, ook de invoeging van verschillende toepassingen. Een van deze recente testen betreft variaties van de optie 'delete account' voor een heel klein groepje mensen', aldus een woordvoerder van Facebook tegenover The Next Web. Een screenshot van de verwijderoptie is helaas nog niet beschikbaar.

Deactiveren moeizaam

Vooralsnog is een account verwijderen een lang en moeizaam proces. Het duurt minstens twee weken. Je moet eerst je profiel deactiveren. Op de pagina zie je dan foto's van je vrienden met een melding als 'Jeroen zal je missen'. Als na die stap je mening onveranderd is, moet je aangeven waarom je geen account meer wil en dien je je uit te schrijven voor e-mailupdates. Anders blijft Facebook je spammen met nieuwtjes over je vrienden.

Pas wanneer je daarna gedurende twee weken niet inlogt, ben je Facebook-af. Zo niet, dan blijft je profiel actief.

Met de nieuwe verwijderoptie geldt zo'n periode van twee weken niet meer. Accounts, inclusief foto's, filmpjes en andere gedeelde bestanden, worden meteen voorgoed verwijderd. Maar volgens The Next Web staat er in de voorwaarden van Facebook wel dat de site zichzelf toestaat om alle informatie te bewaren die het ooit gekregen heeft.

Er bestaan wel alternatieve mogelijkheden om een account volledig en voor altijd compleet te verwijderen op Facebook. Facebookwatcher Dirk Creton heeft daarvoor een oplossing gevonden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten