dinsdag 20 juli 2010

Ben jij verslaafd aan Facebook?

 

verslaafd aan fb

Steeds vaker raken jongvolwassenen verslaafd aan Facebook, zo toont een recente studie aan. Het eerste wat deze doen als ze uit bed stappen, is checken wat er op Facebook staat.
De studie, uitgevoerd door Oxygen Media toont aan dat meer volwassenen tussen 18 en 34 jaar, niet meer zonder Facebook kunnen. Bij de 1605 ondervraagde volwassenen kijkt 21 procent zelfs 's nachts naar de sociale netwerksite. 42 procent post er dronken kiekjes op van zichzelf. Anderen plaatsen dan weer kusscènes op de site. Opmerkelijk: een aantal gebruikt het medium om vriend of vriendin te dumpen, al zijn het dan vooral heren die deze tactiek toepassen.

Dating
Een aanzienlijk deel gebruikt Facebook om een date te vinden. 65 procent van de mannen gebruikt het met die reden, bij vrouwen is dat 50 procent. 63 procent is het er wel over eens dat Facebook de beste manier is om nieuwe contacten op te bouwen. Ook voor het bespioneren van de (ex)partner, wordt Facebook gretig gebruikt. Vooral vrouwen zijn daar goed in. 

Zelfcontrole
"De studie toont aan dat de manier waarop mensen over privacy denken, stilaan wijzigt", stelt Mark Zuckerberg, stichter van Facebook. "Mensen willen geen complete privacy of geheimdoenerij, het gaat over de controle die ze willen over wat ze delen en wat niet".

Geen opmerkingen:

Een reactie posten