woensdag 16 juni 2010

Gsm en Facebook maken ons onbeleefder dan ooit


Sociale media en gsm's schaden onze sociale vaardigheden en maken ons onbeleefd, dat blijkt uit een recente Britse enquête.

Onbeleefd
De nieuwste technologieën en sociale media zorgen ervoor dat onze sociale vaardigheden en manieren slechter dan ooit zijn, dat blijkt uit een Britse enquête bij 1035 mensen. Degenen die het vaakst met hun gsm bellen, blijken het meest onbeleefd te zijn. De helft geeft toe dat ze hun gsm opnemen wanneer ze iets aan de kassa betalen, 41 procent doet dit tijdens een etentje op restaurant, 10 procent in de bibliotheek. Sociale netwerksites beschadigen ook de sociale vaardigheden, de helft van de ondervraagden voelt zich nu minder zelfzeker wanneer ze een persoonlijk gesprek moeten voeren. Velen zeggen dat ze hun vrienden nauwelijks in levende lijve zien, ondanks het feit dat ze vlakbij wonen. Ze communiceren liever online met hen.

Onpersoonlijk
Ook de werkplek wordt onpersoonlijker, velen verkiezen te mailen in plaats van naar hun collega te gaan voor een persoonlijk gesprek. "Er is duidelijk een gevaar dat we meer gaan vertrouwen op technologie om te communiceren, we worden meer en meer afgesloten van elkaar", aldus expert in mobiele telefonie Ernest Doku. De onderzoekers zeggen wel dat de moderne technologieën ook voordelen hebben, het maakt dat vrienden en families die ver van elkaar wonen makkelijker en goedkoper met elkaar kunnen communiceren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten