maandag 8 februari 2010

Facebook is jarig en verandert nog maar eens van lay-out


Facebook viert zijn zesde verjaardag vandaag en viert dat met enkele vernieuwingen voor de inmiddels ongeveer 400 miljoen gebruikers wereldwijd. "Bedoeling is de Facebookervaring van vele gebruikers te verbeteren", zegt oprichter Mark Zuckerberg op The Facebook Blog. "Bij de nieuwe dingen die we lanceren zijn enkele zaken waar heel veel mensen al heel lang naar vragen."

Grootste vernieuwing is de navigatie op de startpagina. Zo is het de bedoeling dat de belangrijkste toepassingen voortaan via de boven- en zijbalk bereikbaar worden. In de bovenbalk verschijnen binnenkort de nieuwe notificaties (het rode tekstballonnetje dat nu nog rechtsonder staat), boodschappen en verzoekjes. De linkerzijbalk op de startpagina wordt dan weer opnieuw ingedeeld, zodat het makkelijker wordt om statusupdates, foto's, links, evenementen en video's van je vrienden te bekijken.

Een vorige vernieuwing in 2009 zette heel wat kwaad bloed bij de gebruikers, toen meer dan 1.700.000 mensen zich aansloten bij een groep die tegen de vernieuwingen was gekant. Bij Facebook maken ze zich echter sterk dat het deze keer zo ver niet zal komen. De verwarring die na de vorige vernieuwing optrad over de Live- en Nieuws-overzichten zou nu uit de wereld geholpen moeten zijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten